Telefon: 0735.174.262

Acasa | Contact

Cos cumparaturi

Produse: 0

Total: 0,00 Lei

SHAVITPret: 0,00 RON (TVA inclus)

0735.174.262

Email: info@semmax-vetmag.ro

Fungicid complex

Cultura

Agenţi de dăunare

Doza

Mar

Rapan (Venturia inaequalis), Fainare (Podosphaera leucotricha)

0,2%

Vita de vie

Mana (Plasmopara viticola), Fainare (Uncinula necator), Efect secundar pentru Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)

0,2% (2,0 kg/ha in 1000 l apa)

Tomate

Mana (Phytophthora infestans )

0,2% (2,0 kg/ha)

Castraveţi

Mana (Pseudoperonospora cubensis), Fainare (Sphaeroteca fuliginea)

0,2% (2,0 kg/ha)

Pepeni verzi

Alternarioza (Alternaria cucumerina)

0,2% (2,0 kg/ha)

MOD DE ACTIUNE

SHAVIT este un fungicid complex continand doua substante active (triadimenol si folpet), cu actiune sistemica si de contact impotriva celor mai importante boli care ataca culturile horticole:
- triadimenol (triazol), cu actiune sistemică si translocare acropetala, confera plantelor tratate protectie mai ales impotriva fainarilor si alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ si eradicant si manifesta actiune reziduala de lunga durata.
- folpet (ftalimidă), cu actiune de contact contra unui mare numar de boli, in special manari, rapan si monilioze. Are actiune preventiva, impiedicand instalarea infectiilor de la suprafata frunzelor si lastarilor tineri, intervenind in blocarea respiratiei ciupercilor fitopatogene. Avand actiune multi-site, aceasta previne aparitia rezistentei patogenillor la aplicarea fungicidelor si ca urmare constituie un partener recomandat pentru fungicidele sistemice.
Cele doua substante active sunt complementare si sinergice iar prin combinarea lor intr-un singur produs se asigura largirea la maxim a spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanta activa folosite si prevenirea instalarii rezistentei patogenilor.

RECOMANDARI DE APLICARE


Plantatii pomicole (mar)
SHAVIT se aplica incepand din faza de buton roz pana la caderea fiziologica a fructelor (iunie), la avertizare sau preventiv, la acoperire in functie de presiunea de infectie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal de solutie, folosind echipament terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor.

Vita de vie

SHAVIT se va aplica cu predilectie după inflorit pana la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protectie corespunzatoare contra fainarii dar si a manei si in secundar contra infectiilor de putregai cenusiu. In conditii severe de infectie cu mana (ploi frecvente si vreme calda), produsul se va alterna cu produse sistemice specifice impotriva manei.

Legume in camp

Produsul se va aplica la avertizare in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare al culturii. 


 
Produse similare

Telefon: 0735.174.262

Email: info@semmax-vetmag.ro

 
Promotii